گروه مهندسین مهاب

ساخت وبلاگ

 

حذف و تصفیه نمک در پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی: پساب صنعتی حاوی یون های نمکی حل شده است که باید با روش تصفیه این یون های نمکی حذف گردد.  آب نمک صنعتی حاوی یون های مانند منیزیوم، کلسیم، فلزات سنگین و غیره هستند که برای تصفیه این عناصر به تجهیزات خاصی نیاز است. تصفیه آب نمکی به فناوری ها و تجهیزات خاصی نیاز دارد که شامل : فرایند های فیلتراسیون غشایی مانند اسمز معکوس، فرایند تبادل یونی مانند تبادل کاتیون اسید ضعیف یا الکترودیالیز، فرایند های تبخیر مانند کنسانتره آب نمک و بلور ساز ها نیاز دارد. بلور ساز ها با استفاده از فشار بخار و فشار بخار مکانیکی برای امر تصفیه مورد استفاده قرار می گیرند.

پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی به روش MBBR
 

حذف جامدات: با استفاده از تکنیک های ته نشینی ساده می توان برای حذف مواد جامد استفاده کرد. حضور مواد جامد ریز معلق در آب فاضلاب مشکلات زیادی را برای دستگاههای صنعتی ایجاد می کند. برای حذف جامدات از فیلتراسیون و یا تصفیه مجدد استفاده می شود. یکی از اهداف تصفیه فاضلاب صنعتی حذف مواد جامد مانند مواد آلی، مواد زاید و ماسه سنگ می باشد. از روش های متداول برای حذف مواد جامد از فاضلاب صنعتی می توان به شناور سازی با هوای محلول، ته نشینی اولیه (شفاف سازی)، غربالگری مخزنی و فیلتر ت کمربندی یا همان غربالگری ریز اشاره کرد.

حذف روغن ها و گریس ها: یکی از مراحل تصفیه پساب حذف روغن و گریس از پساب می باشد. روغن های مورد استفاده در فاضلاب صنعتی شامل روغن سبک یا روغن سنگین، روغن امولسیون می باشد که به آن ها روغن محلول نیز می گویند. از جدا کننده های روغن می توان به جدا کننده روغن مانند API، DAF ، مخازن یا چاله های گرانشی، تصفیه شیمیایی از طریق DAF ها، فیلترها، سانتریفیوژها و هیدروسیکلون ها اشاره کرد.

حذف مواد آلی تجزیه پذیر: سموم دفع آفات یا آنتی بیوتیک ها، ضد عفونی کننده ها، مواد تمیز کننده می تواند اثر بسیار بدی را روی سلامت انسان داشته باشد به همین جهت لازم است این مواد بوسیله روش های مختلف تصفیه از فاضلاب جدا شوند.

حذف مواد آلی تجزیه پذیر: در فاضلاب صنعتی مواد ضد عفونی و تمیز کننده، آنتی بیوتیک، سموم دفع آفات نیز وجود دارند که می تواند اثرات بدی روی سلامت انسان داشته باشد و به همین جهت لازم است این ترکیبات از فاضلاب حذف شوند. تصفیه مواد آلی تجزیه پذیر با منشا جانوری و یا گیاهی با استفاده از فرایند های طولانی مدت صورت می گیرد. برای حذف مواد آلی تجزیه پذیر از لجن فعال یا صافی های چکنده استفاده می شود. دفع مواد آلی مصنوعی مانند داروهای شیمیایی ، سموم دفع آفات، محصولات حاصل از تولید کک، حلال ها، رنگ ها که خیلی سخت تصفیه می شوند با روش اکسیداسیون پیشرفته، جذب، انجماد، تقطیر و ازن زنی صورت می گیرد.
دفع اسید ها و قلیا ها: با استفاده از شرایط کنترل شده می توان اسید ها و قلیا ها را خنثی کرد. در نتیجه خنثی سازی این ترکیبات رسوباتی حاصل می شود که این رسوبات جامد با توجه به اینکه سمی و خطرناک اند به تصفیه نیاز دارند و باید حتما از پساب صنعتی حذف شوند.

دفع مواد سمی: مواد سمی موجود در پساب صنعتی شامل مواد آلی، اسید ها، بازها، فلزاتی مانند روی، نقره، کادمیوم، آرسنیک یا تالیم و…، عناصر غیر فلزی مانند آرسنیک یا سلنیوم به طورکلی در برابر فرایند های بیولوژیکی مقاوم هستند مگر در مواردی که به صورت رقیق در آیند. رسوب فلزات را می توان با تغییرات PH و یا با استفاده از سایر مواد شیمیایی انجام داد. مواد الی محلول طی فرایند اکسیداسیون پیشرفته را در فاضلاب می سوزانند.

اهداف استفاده از پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی
اهداف استفاده از پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی
 

روش های تصفیه فاضلاب صنعتی

راهکار و روش های مختلف برای تصفیه پساب صنعتی با پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی وجود دارد که هر یک از مراحل به صورت مجزا و زنجیر وار صورت می گیرد.

چهار روش مورد استفاده در تصفیه فاضلاب صنعتی که در کل دنیا صورت می گیرد شامل موارد زیر می باشد:

1. روش فیزیکی: در این روش هیچ ماده شیمیایی مورد استفاده قرار نمی گیرد و با استفاده از روش های فیزیکی مانند رسوب گذاریته نشینی (با هدف حذف ذرات سنگین و نا محلول پساب)، غربالگری (استفاده از فیلتر های شنی برای حذف ذرات شنی)، شناورسازی (حذف مواد روغنی سطحی و حذف مواد جامد) استفاده می شود. همچنین از افزایش غلظت مجزا اکسیژن نیز در این روش مورد استفاده قرار می گیرد.

2. روش شیمیایی: در روش های شیمیایی متفاوتی دربرای تصفیه فاضلاب صنعتی با پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی بکار گرفته میشوند .مثلااز کلر به عنوان یک ماده اکسید کننده در از بین بردن باکتری ها استفاده می شود. در کنار کلر، مواد اکسید کننده دیگری مانند ازن نیز برای در مراحل تصفیه پساب صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. در از دیگر روش های شیمیایی برای پساب هایی که دارای pH اسیدی یا بازی هستند لازم است عمل خنثی سازی صورت گیرداست. برای خنثی سازی از مواد اسیدی یا بازی برای خنثی سازی استفاده می شود. استفاده از منعقد کننده ها برای انعقاد مواد جامد نامحلول به منظور تسهیل در لخته سازی و ته نشینی ذرات معلق یکی دیگر از روش های شیمیایی مورد استفاده در تصفیه پساب های صنعتی است. با استفاده از روش شیمیایی ازدر تصفیه لجن نیز صورت می گیرد و باید در فاز جامد کمترین رطوبت وجود داشته باشد و در فاز مایع نیز کمترین ذرات جامد وجود داشته باشد.

3. روش بیولوژیکی: در این روش ها یکسری میکروارگانیسم برای تصفیه فاضلاب صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. از میکروارگانیسم برای شکستن مواد آلی پساب انسانی، غذا، روغن و …صنعتی استفاده می شود. میکروارگانیسم های بکار گرفته شده در این روش به سه دسته هوازی، بی هوازی و بی هوازی اختیاری تقسیم می شوند.
انواع هوازی: با تجزیه مواد دی اکسید کربن تولید می کنند که بوسیله گیاهان مورد مصرف قرار می گیرد.
انواع بی هوازی: تجزیه را با روش تخمیر انجام می دهند و برای فعالیت به اکسیژن نیاز ندارند.
انواع بی هوازی اختیاری: برای این انواع از بلوئر هوادهی استفاده نمی گردد تا از منابع کربنی خود پساب برای فعالیت خود استفاده کنند.

4. تصفیه روش حرارتی: در این روش کلیه پساب های صنعتی تولید شده را که حاوی درصد بالایی از آلاینده های خطرناک هستند با روش گرما دهی می سوزانند. از تجهیزات مورد نیاز برای این روش تهیه دمنده های بخار با دمای بسیار بالا می باشد. با روش تصفیه حرارتی می توان به طور کامل فلزات سنگین را از نمک ها جدا کرد و به طوریکه دیگر نیازی به مواد شیمیایی وجود ندارد. به دلیل عدم نیاز به مواد شیمیایی این روش بسیار کم هزینه تر است، در این روش لجن تشکیل نمی شود و مصرف انرژِی تجهیزات خیلی پایین است و استهلاک سیستم ها به شدت کاهش می یابد.

گروه مهندسین مهاب...
ما را در سایت گروه مهندسین مهاب دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مهاب mahaab بازدید : 122 تاريخ : سه شنبه 24 فروردين 1400 ساعت: 16:25

تصفیه آب فاضلاب یکی از مهمترین کارهایی است که یک صنعت و یا کشور باید انجام دهد، زیرا منابع آبی دنیا در حال اتمام است. سولفات آلومینیوم ماده ارزشمندی است که می تواند برای تصفیه آب و فاضلاب مورد استفاده قرار گیرد. این ماده به صورت نمکی و همچنین فلزی وجود دارد. کارایی تصفیه آب و فاضلاب به فناوری بکار رفته در تصفیه بستگی به عوامل مختلفی دارد.
از سولفات آلومینیوم، می توان در صنایع مختلفی استفاده کرد، که عبارتند از:

  •  تصفیه فاضلاب صنعتی و بهداشتی
  • جوهر ، غذا ، فلزات و مواد زائد روغنی
  • حذف فسفر و کاهش رنگ
  • ضایعات کاغذ و تفاله
  •  آبگیری لجن

صنعت نیشکر تحت آن صنایعی قرار دارد که دارای مقدار زیادی آب شیرین هستند و مقدار زیادی پساب آزاد می کنند.
هدف از این کار تحقیقاتی بررسی رفتار فلز و نمک سولفات آلومینیوم برای تصفیه فاضلاب صنعت قند بر روی اکسیداسیون شیمیایی و اکسیداسیون الکتروشیمیایی است.
اثر pH، دوز، دما و تجزیه بر روی فلز و نمک نیز با هر دو روش درمان بررسی شده است. نتایج نشان می دهد که حداکثر ۹۰٪ نیاز اکسیژن شیمیایی و ۹۴٪ حذف رنگ را می توان با الکترود آلومینیوم در شرایط مطلوب، pH 7، تراکم جریان ۱۷۸ A / m2، فاصله الکترود ۲۰ میلی متر و محلول نمک ۰.۵ به دست آورد.
به همین ترتیب، به ترتیب ۸۱ درصد تقاضای اکسیژن شیمیایی و ۸۵ درصد حذف رنگ با آلوم برای محلول آهک ۰.۵ میلی متر، در بارگذاری جرم ۵۰ میلی مولار، دمای عملکرد ۲۱ درجه سانتیگراد و pH مطلوب ۷ به دست آمد.
لجن تولید شده پس از تیمار نیز با استفاده از فیلتراسیون ته نشینی، حرارتی، FTIR و SEM مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
درباره آلومینیوم چه میدانید؟
آلومینیوم بعد از اکسیژن و سیلیسیم، فراوان ترین فلز و سومین عنصر فراوان در پوسته زمین است.
این حدود ۸٪ از وزن سطح جامد زمین را تشکیل می دهد و هرگز به عنوان یک عنصر آزاد در طبیعت رخ نمی دهد.

سولفات آلومینیوم در صنعت تصفیه آب و فاضلاب
تصفیه آب و فاضلاب

این یک فلز سبک، رسانا و مقاوم در برابر خوردگی با میل شدید به اکسیژن است. این ترکیب خصوصیات، آن را به یک ماده پرکاربرد تبدیل کرده است، با کاربردهایی در هوافضا، ساخت و سازهای معماری و صنایع دریایی، و همچنین در تصفیه فاضلاب است.
نمک های سولفات آلومینیوم با کلرید و نیترات بسیار محلول هستند و در تماس با آب طیف وسیعی از گونه های محلول را تشکیل می دهند. سرنوشت و رفتار سولفات آلومینیوم در محیط های آبی بسیار پیچیده است. گونه آلومینیوم، که به تقسیم آلومینیوم در بین اشکال مختلف فیزیکی و شیمیایی اشاره دارد و حلالیت سولفات آلومینیوم تحت تاثیر طیف گسترده ای از پارامترهای محیطی، از جمله pH، دمای محلول و محتوای کربن آلی محلول (DOC) قرار دارد. فلزات موجود در محلول ممکن است به عنوان مجتمع های محلول، به عنوان یون های آزاد، در ارتباط با ذرات، به عنوان کلوئیدها یا به عنوان جامد در فرایند رسوب وجود داشته باشد.
در تصفیه فاضلاب، می توان از آن به عنوان الکترود در روش الکترو انعقاد، نمک شیمیایی به عنوان منعقد کننده و لجن به عنوان گل سرخ استفاده کرد. نمک های سولفات آلومینیوم به دلیل اثربخشی در از بین بردن طیف وسیعی از ناخالصی ها، از جمله ذرات کلوئیدی و مواد آلی محلول، به عنوان منعقد کننده در فرآیند تصفیه آب استفاده می شود.
حالت خنثی سازی کلوئیدها توسط محصولات هیدرولیز کاتیونی و اختلاط ناخالصی ها در رسوب هیدروکسید آمورف به طور کلی از نظر دو مکانیزم مشخص توضیح داده می شود. اهمیت نسبی این مکانیزم ها به عواملی مانند pH و مقدار مصرف بستگی دارد.
منعقد کننده های جایگزین مبتنی بر اشکال سولفات آلومینیوم از قبل هیدرولیز شده در بسیاری از موارد از مواد افزودنی سنتی موثرتر هستند، اما نحوه عملکرد آنها کاملا مشخص نیست، خصوصا با توجه به نقش خنثی سازی بار و رسوب هیدروکسید دارد.
انعقاد الکتریکی روش دیگری برای تصفیه آب و فاضلاب است که در آن از آلومینیوم به عنوان الکترود استفاده می شود.

سولفات آلومینیوم در صنعت تصفیه آب و فاضلاب
aluminum sulfate
گروه مهندسین مهاب...
ما را در سایت گروه مهندسین مهاب دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مهاب mahaab بازدید : 116 تاريخ : سه شنبه 24 فروردين 1400 ساعت: 16:24